Körkortsfrågor online – Välj rätt leverantör

Körkortsfrågor online – Välj rätt leverantör

21 juni, 2018 Av av Helena

Sonen ska ta körkort (Fredrik, han som lånar bloggen ibland), så hur ska han/vi nu göra? En väg att träna in alla teorifrågor inför ett körkort är att träna körkortsprov online. Fördelen sitter framförallt i att man kan träna när som helst och var som helst så länge man har tillgång till dator och internet. Oavsett om man tränar via bilskola eller privat ger dessa körkortsprov pedagogisk utbildning och träning. Det finns däremot ett flertal företag som erbjuder träning till körkortsprovet och man bör ställa dessa mot varandra innan ett abonnemang startas.

En sak att jämföra är tillgängligheten. Alla kan nås visa dator som har internet men finns de även i app-format? Med appar går det ofta att träna utan att vara uppkopplad och dessutom har dessa en enklare användarvänlighet än en hemsida. Önskar man träna till körkortsprovet via en app bör man även kontrollera om den finns till Android och/eller iOS.

En annan sak som skiljer företagen åt är hur länge som ett abonnemang löper. Ett av de större har kortaste period på 6 månader men om man betalar ca 100 kr kan det förlängas med ytterligare 6 månader. Detta medan ett annat företag erbjuder tillgång till frågorna ner till i en vecka. Genom att välja kortare period blir priset självklart lägre. Samtidigt handlar det om prisskillnader på några tior upp till en hundring och i det stora hela är det knappast den stora kostnaden för körkortet.

Glider fram med det nytagna körkortet

Glider fram med det nytagna körkortet

Många företag erbjuder en gratisperiod men då enbart på delar av provet. Tjänsterna som erbjuder provfrågor till körkortsprovet består ofta kring 1000 olika frågor och under gratisperioden kanske 50 – 100 av dessa är tillgängliga. De som inte har väldigt bråttom med att komma igång kan med fördel testa de olika tjänsterna gratis och prova sig fram vilken som upplevs bäst. I regel är skillnaderna inte speciellt stora.

För personer som lär sig lättare genom att lyssna finns ibland ljudstöd. Därmed kan man lyssna på alla frågor och lära sig allt om körkortet utan att behöva läsa all information. Att välja detta tillval kan kosta lite extra mot att enbart få tillgång till körkortsprovet med text. Men det handlar även i detta fall enbart om ett par tior upp till ca 100 kr per beställningstillfälle.

Det sista som skiljer dem åt är priset och hur betalning kan ske. Här är skillnaden mycket stor. Men det beror även på hur företagen lagt upp betalningsperioderna. Som nämnts ovan har ett företag kortast abonnemanget på 6 månader och att detta är dyrare än det företag som erbjuder 7 dagars abonnemang är självklart.

Generellt bör man teckna abonnemang som löper över ett par månader för ingen vet med säkerhet att man klarar provet på första försöket. Gällande betalningsmetoder så erbjuder ofta kort och faktura men även Swish förekommer.

Vi syns och hörs

Helena