Lär dig att spela på odds

Lär dig att spela på odds

27 juli, 2017 Av av Helena

Att spela på odds är något som många ser som en trevlig hobby. Det är ingenting man blir rik på snabbt men med lite kunskap kan du helt klart öka dina chanser att vinna till att bli större än att spela på vanligt lotteri. Tack vare internet går det idag att satsa pengar eller betta som det också kallas på de flesta sporter världen över. Online går det lätt att få tag på den information man behöver och även att kolla upp resultaten för att se om man vunnit.

Spelkassa

Börja med att avsätta en summa pengar som du vet med dig att du har råd att förlora. Du ska alltså inte satsa dina sista slantar eller låna utan börja med pengar du har och kan vara utan. Sen skriver du in dig hos någon av alla de spelbolag på nätet som erbjuder betting. Kontrollera så att spelbolaget verkar seriöst och undersök vilka avgifter de har för insättning, uttag och spel.

Det kan skilja mellan olika bolag så det lönar sig att göra lite research. Kontrollera också vilka inbetalningsalternativ bolaget har, om de tar kort, PayPal, överföring etc. och hur många dagar de tar på sig att föra över utbetalda vinster. Många spelbolag erbjuder även bonus på insatta pengar så det kan var en god idé att jämföra olika bolags bonusar.

Planera

Gör upp en plan för ditt spelande och håll dig till den. Bestäm dig innan till exempel på hur mycket du ska satsa varje gång och ändra inte på det. Det är det som kommer att göra hela skillnaden mellan att kunna spela ansvarsfullt och att förlora för mycket pengar.

Bokför alla dina spel, på så sätt kan du hålla koll på hur ditt spelande går, hur mycket du vinner eller förlorar. På sikt kommer du också att kunna se mönster i ditt spelande, till exempel vad som lönar sig och vad du verkar bra på. Håller du inte koll på ditt spelande är det lätt att du bara satsar lite här och där helt planlöst och till slut upptäcker att du bara förlorar på ditt spelande.

Välj rätt sport att betta på

Studera och lär dig att bettaHär har du så klart en stor fördel av att välja en sport som du redan känner till väl. För att kunna satsa rätt behöver du känna till det mesta om sporten, regler, olika lag, spelare och så vidare. Du måste också hålla dig uppdaterad med alla de senaste nyheterna kring sporten.

Vilken laguppställning, var ska matchen spelas, måste laget resa långt, är någon skadad, vilket väder ska det bli och så vidare. Inom betting är det a och o att ha kunskap och det är också det som skiljer det från att spela på lotteri där man förlitar sig på slumpen.

Inom betting finns också flera olika sätt att spela, igen gäller det att hitta den form som passar dig bäst, alternativt den bästa kombinationen.

Typ av spel

Här är några av de vanligaste sätten att spela på sport – vi tar bara upp exempel på när två lag spelar mot varandra denna gång:

1X2: det här är det mest klassiska sättet att spela på odds, kanske den mest kända också. Många känner igen den här formen från stryktipset. Här gäller det att välja 1 eller 2 beroende på vilket lag man tror ska vinna eller X om man tror på att det ska bli oavgjort.

Över/Under: Här gäller det att betta på hur många mål som det kommer att göras under en match. Inom fotboll är det till exempel fler eller färre än 2,5 mål som gäller. Har du spelat på över och det blir 3 mål eller fler i matchen har du vunnit och har du spelat på under ska det bli 2 mål eller färre för att du ska vinna.

Resultat: Här ska du helt enkelt sia om det exakta resultatet, till exempel 2-2 eller 0-1.

Vinnare: Denna form av spel brukar mest spelas på lång sikt, till exempel vilket lag som vinner en viss liga, kanske Allsvenskan.

Kom ihåg att oddsen kan skilja sig åt mellan olika bolag så det kan löna sig att vara medlem hos flera för att kunna jämföra odds på just det du tänkte satsa på. För den som inte är så sportintresserad går det idag att betta på det en rad andra saker än sport. Till exempel kan du satsa pengar på vem som ska vinna Melodifestivalen, när Gävle-bocken ska brinna eller vem som blir Norges nya stadsminister.

Fredrik