När jag får shoppa igen ska jag…

När jag får shoppa igen ska jag…

14 juni, 2021 Av av Helena

Första sprutan är tagen och nu är det bara veckor kvar till jag släpps ut i samhället igen. Gick sisådär med de ”Post-Corona” inläggen jag och sonen skrev sent i höstas… ops, en våg till. Efter andra sprutan är det bara någon vecka till jag är ”helvaccinerad” och färdig för riktig shopping.

Inte längre E-handelsshopping utan att få klämma och känna på kläderna, ta en paus i ett fik eller få hjälp av någon snygg expedit. Kalla mig för konservativ men jag älskar att gå i riktiga butiker och köpa kläder – även om vi verkar bli en allt mindre skara år från år som uppskattar detta.

Uppenbarligen är jag inte ensam. Såg en utmaning på Facebook igår som passade mig som hand handsken. När jag får shoppa igen ska jag…..

Mitt svar är:

  • Köpa Bh!

Har nog läst varje guide som finns på nätet nu. Läste en guide på Sport-Bh.nu och vet vad jag vill ha. Men inte känt på ett enda material…. Eftersom bh klassas som underkläder ingår ju inte heller någon bytesrätt (inte alltid i alla fall) Så jag kan ju knappast köpa hem ett gäng och känna och klämma… E-handel i alla ära men ibland är det mer krångligt än smidigt.

  • Shoppa i Stockholm

En heldag på Drottninggatan i Stockholm hägrar. Tåget tidigt på morgonen (utan munskydd) – heldag i Stockholm – och tåg hem på kvällen betydligt fattigare. Har nu ”sparat” så mycket pengar under denna pandemi att det känns som att jag har råd att köpa vad som helst. Kanske inte den bästa känslan inför en shoppingtur men….

  • Köpa badkläder…

Att köpa nya badkläder brukar vara roligt. Inför sommarsäsongen 2021 sker det däremot av fel anledning. De förra har krympt. Det kan eventuellt ha med pandemin, och allt för många dagar inomhus, att göra. Tröstätandet och inte några gymbesök under över ett år gör sig uppenbarligen synliga lite överallt på kroppen.

Och de andra skulle köpa…

Rätt skönt ändå att se vad anda ville köpa. Efter att ha skrivit sport-bh, badkläder och en heldag i Stockholm började jämföra mot andra och kanske är det inte så synd om mig ändå…

En kvinna skrev att hon skulle köpa……mat. Efter att ha levt på matkassar och hämtmat skulle hon till slut våga sig ut och köpa mat i en vanlig matbutik. Vilken känsla att inte gått ut på ett helt år utöver promenader i närområdet.

En man skrev att han skulle köpa…. en resa. Kan hålla med här. Jag har aldrig någonsin längtat så mycket efter att åka till Grekland. Inte för att vi brukar åka utomlands en gång per år men känslan av att lämna allt under 2 veckor är otroligt lockande. Som en rejäl kontrast mot att bara sitta hemma så kan vi åka utomlands och hänga på stranden.

Vad ska du köpa när Corona är över? Eller har livet varit som vanligt? För vissa av mina vänner har livet knappt ändrats alls. De har alltid jobbat hemifrån flera dagar i veckan, köpt allt de behöver online och tillämpat social distansering under flera år. Men det har inte jag. Jag längtar ut…