Post Corona a la Fredrik

Post Corona a la Fredrik

18 oktober, 2020 0 av Helena

Blev lite inspirerad av morsans inlägg ”Post Corona a la Helene” och tänkte kontra med mina upplevelser av livet så här efter den värsta peaken av corona. Hon säger att det påverkat henne mycket – kanske för att hon är äldre och lite mer konservativ. Ärligt talat så ser jag inte så stor skillnad i mitt liv.

Umgås med vänner – inga problem

Folkhälsomyndigheten har ALDRIG sagt att vi inte får träffas. De säger bara att det inte ska vara grupper på mer än 50 personer, att äldre ska hålla sig hemma och att man inte ska åka land och rike runt för att semestra (vilket alla gjort ändå eftersom de inte får flyga till Thailand).

Så ärligt talat – ingen förändring för mig. Vi brukar träffas 5-7 kompisar och spela poker ibland (no problem) och ett gäng över Discord för att spela World of Warcraft (no problem). Blev hembjuden till en ny bekant på middag (no problem) och kan hälsa på min mamma hur ofta jag vill (eftersom hon bor i samma hem…).

Okej, jag kunde inte åka på någon stor festival i sommar men det är ju knappast livsomvälvande att inte kunna göra det.

Håll dig hemma vid minsta symtom

Ja, tack! Äntligen är folk hemma när de är sjuka. Istället för som tidigare att komma till jobbet och säga att man ”känner sig lite hängig men det går nog bra” varpå en nysning och en hostning bekräftar att de borde gått hem för länge sen.

Mer digitalt – nej bara fortsätt lika mycket

Läste någonstans att Elgiganten hade nästan 10-dubblat sin försäljning av headset och skärmar. Folk ville uppenbarligen lättare kunna kommunicera över nätet. Framförallt de som inte gjort de förr.

Personligen drar jag på mig mina trådlösa SteelSeries Arctis 7 2019 edition, sätter igång spelen, Discord och Skype och hoppar in i min digitala bubbla. Ser jag någon skillnad före och efter corona? Den enda skillnaden är att morsan för en gång börjat låna mina grejer. Har till och med fått henne att köpa ett eget headset – när hon fatta hur de funka…

Välkommen alla in i den digitala världen – där har jag, och alla ungdomar, varit i 10 år. Ibland krävs det något stort (som en pandemi) för att världsbilder ska ändras och ny djärva steg ska tas. Eller hur morsan?

Det finns de som haft det värre…

Jag vet, jag är ung och har klarat mig bra under den här pandemin. Jag vet att alla inte haft det lika bra och många har verkligen lidit kraftigt. Personligen har jag i alla fall inte påverkats speciellt mycket. Denna gång.