Post Corona a la Helene

Post Corona a la Helene

6 oktober, 2020 0 av Helena

Efter att ha bunkrat toapapper, köpt vevradio (långt före corona) och tecknat alla olika digitala abonnemang som går att teckna har jag nu börjat titta ut ur min corona-bubbla. Är livet samma som förr eller har jag ett post-corona. Det är nog det senare.

Jag är inte i en riskgrupp, vad jag vet. Jag är inte över 70 år, vad jag vet. Men jag har valt att lyda alla olika råd gällande social distans, jobba hemma, hålla sig ifrån folksamlingar osv. Med andra ord – under våren 2020 har mitt hus blivit min grotta….

Så här under sommaren började jag och Fredrik att titta ut ur vårt lilla ide för att se om värden utanför hade ändrats. Kanske mer bildligt talat än på riktigt eftersom vi inte helt och hållet isolerat oss. Men ändå – nu börjar livet återgå till det normala. Typ.

För nog har corona ändrat både mitt och Fredriks sätt att se på livet, jobbet, vännerna och släktingarna. På gott och ont.

  1. Social distans ovanpå social distans – Snart säger vi inte hej

Sverige måste ju vara det land där social distansering påverkar människor minst. Stå minst en meter från en annan människa? Ja det har vi väl alltid gjort. En svensk busshållplats (kur) rymmer ju bara två personer… Sen ställer sig folk en bit ifrån.

Sitt bara på varannan plats på bussen. Ja, var ska man annars sätta sig?

Men nu med corona har vi blivit ännu mer distanserade. Kan inte vara bra för ett folk där ett ”Hej” till grannen kan rapporteras som ofredande… Känns väl inte helt rätt för vår kultur att gå åt det hållet. Jag jobbar på att komma tillbaka till pre-corona genom att säga hej till min son på morgonen i alla fall.

  1. Jag är en avatar

Med timmar och timmar och timmar framför skärmen börjar jag undra vem jag egentligen är. Är jag Helen som vanligtvis går till mitt kontor och jobbar – eller den avatar som personifierar mig på Discord och Facebook? Ibland känns det som att jag behöver skynda hem från jobbet för att ta hand om ”Digitala Helen”.

Lite obehagligt men kanske ditåt vi går i samhället. Det är i alla fall något som jag fortsätter med efter corona. Att umgås digitalt är enklare, snabbare och med en fantastisk social distans. Kanske kan vi i bowlingklubben börja köra digitala event framöver?

  1. Butiken är död – igen

Jag gick till ICA häromdagen. Ja, inte för att köpa mat utan för att få en trevlig promenad. För vem går till ICA nu för tiden för att köpa mat? Jag beställer mina matkassar när jag badar, innan jag ska sova eller som paus i jobbet. Det tar 10 minuter att plocka ihop allt och frakten är gratis.

Hur har din corona-tid sett ut?