Vad är onlinekredit?

Vad är onlinekredit?

4 januari, 2019 Av av Helena

För några månader sedan snubblade jag över ett nytt ord och nytt koncept, onlinekredit, vad är nu detta? Onlinekredit är en slags flexibel kredit som finns tillgänglig online. Den kan användas vid behov, hur ofta och hur länge som helst. När du vill låna pengar är det bara att föra över dem från onlinekrediten till ditt bankkonto. Återbetalningen sker i ditt eget tempo. En onlinekredit går snabbt att skaffa och är enkel att använda.

Onlinekrediten är en mycket flexibel kredit! Många skaffar sig en onlinekredit för att ha en ekonomisk buffert. Utifall något oväntat skulle inträffa kan pengar lätt föras över till bankkontot. Så snart behovet är över kan man betala tillbaks i valfri takt.

Nackdelar? Självklart precis samma lite farliga nackdel som med andra småkrediter, du kan hamna i en spiral av krediter och en rejäl skuldfälla om du inte sköter din ekonomi på rätt sätt.

Onlinekrediter – så fungerar de

Vem som helst över 18 kan öppna en onlinekredit. Eftersom det finns massvis av långivare kan det vara bra om du börjar med en noga jämförelse för hitta onlinekrediten med så bra villkor som möjligt.

Ansökan sker alltid online och ofta behövs inte många uppgifter. En av uppgifterna är hur stor kreditnivå du önskar. Här anges bara hur mycket man vill kunna låna som mest, inte hur mycket som ska användas nu. För de flesta onlinekrediter ligger maxbeloppet på 25.000 eller 30.000 kronor. Idag kan man faktiskt hitta onlinekrediter med maxgräns på upp till 500.000 kronor! Vanligtvis blir ansökan beviljad efter 1-2 dagar.

Efter långivarens godkännande av din ansökan kan du ta ut pengar när som helst. Det är bara att logga in på din onlinekredit och föra över pengar till bankkontot. Åter igen – om kreditutrymmet till exempel är 20.000 går det bra att föra över vilken summa som helst under detta belopp. 5.000 kronor till exempel.

När krediten nyttjas får man en faktura varje månad. Där finns ett minimibelopp som måste betalas. Utöver det kan man själv avgöra hur mycket man vill betala. Det kan vara bra att betala tillbaks i hyggligt snabb takt eftersom räntan ofta är ganska hög. Finessen med onlinekrediter är att man kan låna pengar när som helst igen, utan att ansöka om en ny onlinekredit.

Onlinekrediten – fördelar

Onlinekrediter är mycket mer flexibla än till exempel SMS-lån , några av fördelarna med onlinekrediter:

  1. Buffert: Skulle du råka ut för en oplanerad utgift kan onlinekrediten användas som praktisk nödlösning. Logga in på din onlinekredit och för över pengarna till bankkontot.
  2. Ansök bara en gång: När du väl har en onlinekredit behövs ingen ny ansökan för att låna pengar igen. Så länge som krediten betalas tillbaks kan den användas om och om igen.
  3. Flexibla uttag: Ta ut halva onlinekrediten, 500 kronor eller hela beloppet. Det är upp till dig hur mycket du ska låna.
  4. Flexibla återbetalningar: Förutom minimibeloppet är det fritt fram att välja hur snabbt den del av onlinekrediten som utnyttjats ska betalas tillbaks varje månad. Betala allt eller dela upp återbetalningarna av onlinekrediten över flera månader.

Fördel för mig?

Så varför denna långa genomgång, jo, det var inte alls så dum idé med en onlinekredit (personlig åsikt), tänker skaffa ett konto och samtidigt kasta ut (dvs säga upp å klippa sönder) det reservkreditkort, för oförutsedda utgifter, som ligger i byrålådan. Problemet med kreditkortet är att jag endera måste betala med kortet eller ta ut kontanter, det går inte att överföra till nåt annat konto. Visst, det finns säkert bättre kort än det som ligger som reservkassa, men nu blir det onlinekredit istället 🙂

Vi syns och hörs

Helena