Vevradio – Ekonomisk, Ekologisk, Ergonomisk…

Vevradio – Ekonomisk, Ekologisk, Ergonomisk…

23 maj, 2019 0 av Helena

Årets bästa inköp är ……… (trumvirvel) ……en vevradio!

Jag kanske inte kallar mig för preppare men jag gillar att vara förberedd. Tror det är avgörande för mycket i livet. Att hoppas på det bästa men förvänta sig det värsta. Skulle det värsta hända finns ju en utväg nära. Så någon pessimist är jag inte för framtiden – vill bara ha smidiga saker hemma NÄR strömmen försvinner, vattnet blir omöjligt att dricka osv.

Uppenbarligen är jag inte ensam om det för när jag googlade på Prepp så fanns ju mängder av foruminlägg och butiker om produkter att ha hemma, hur väskorna ska packas osv. Det slutade med att vi nu en låda med ”lite allt möjligt” som är bra att när oturen är framme. Jag är själv riktigt förtjust i vevradion som används varje dag – trots att det inte är krig.

Perfekta radion när lillen ska nattas…

Utöver mig (Helena) och min son (Fredrik) bor det även en mindre son i hemmet. Han fyllde tre år häromdagen och är, som de flesta småbarn, inte helt lätt att natta. Men med musik funkar det helt okej. Förr har jag haft en klockradio på ganska hög musik, så har vi somnat tillsammans tills jag vaknar ungefär fem timmar senare av att radion fortfarande står på. Har till och med köpt en timer som slår av radion klockan 22 men det hjälper ju knappast de gånger vi lägger oss tio i tio.

Vevradion var lösningen på problemet! Även om jag inte köpte den för detta ändamål. Jag vevar upp den under två låtar varpå den kommer fungera i ungefär 20 minuter. Nattningen går lugnt och fint – vi somnar – radion slår av. Som en inbyggd timer. Är det inte lysande?

Dessutom är den ju grymt bra att ha med på resor. Lösningen förr har varit att ha en radio med uppladdningsbart batteri. Men eftersom jag alltid somnar har ju radion stått på i flera timmar varpå batteriet är slut dagen efter. Visst går det att ladda upp men då ska man komma ihåg att ta med sig laddare också.

Jag tror vevradion är bland det bästa jag köpt i år. I rädsla för ryssen, elden, stormen, kriget, terrorismen (you name it) så köpte jag en radio som skapade en smidig nattning. Ibland har man bara ren tur. Eller så skulle jag förstått det när jag läst instruktionerna för det stod ju faktiskt ”Ger energi i nödsituationer”….